Friendly fire

Friendly fire is een militaire uitdrukking van soldaten, die per ongeluk beschoten of gebombardeerd worden door hun eigen troepen, maar voor trio Roadrunner betekent het ook elkaar aanvullen en opzwepen, passie voor experiment en traditie, een ontmoeting op het scherp van de snede.

De thematiek van traditie en conflict sijpelt door in alle muziek, verwante culturen die elkaar verrijken of vernietigen, snelle ritmes gepaard aan intense klaagzangen.

Een thematisch programma met een moderne kijk op traditionele muziek uit o.a Syrië, Iran, Griekenland, Turkije, Armenië, Bulgarije, Rusland en Oekraïne. Volksmuziek gehoord door de filter van en mèt eigen werk van het trio.

Ports of departure

De 21e eeuw: meer dan ooit zijn mensen op drift, door armoede of oorlog gedreven, of simpelweg omdat het kan, nieuwsgierigheid naar een ander leven. Transport en communicatie maken de wereld kleiner, maar de culturele verschillen blijven groot.

Wat laten mensen achter op hun reis, welke muziek dragen ze met zich mee, wat betekent die voor hen in hun nieuwe wereld?

Roadrunner sprak met veel immigranten over hun culturele bagage en muzikale herinneringen verwerkte het op hun eigen wijze in een veelkleurig programma.

Muziek uit Iran, Griekenland, Tatarstan, Kenia e.a. met een stevige eigentijdse draai, gedreven of geschreven door Antonis Pratsinakis (cello), Erica Roozendaal (accordeon) en Michel Marang (klarinet) en voor dit programma versterkt met een zangeres.

info@roadrunnertrio.com